Прем’єр Словаччини приїхав в Ужгород

Роберт Фіцо та Денис Шмигаль. Фото: скриншот з відео

В Ужгороді сьогодні, 24 січня, зустрілися прем’єр Словаччини Роберт Фіцо й з прем’єр України Денис Шмигаль. Про це розповів очільник українського уряду в Telegram.

Шмигаль зазначив, що сподівається на конструктивну розмову та підтримку європейських ініціатив з боку уряду Словаччини. Серед основних питань — розблокування виділення коштів ЄС в рамках проєкту Ukraine Facility.

Напередодні поїздки в України Роберт Фіцо дав пресконференцію в Камениці-над-Цирохою. На запитання журналіста, чи не хоче політик приїхати в Київ та побачити війну на власні очі, Фіцо відповів, що війни в українській столиці немає і там протікає нормальне життя. Його заяви пролунали після ранкового ракетного обстрілу України, зокрема і Києва.

“Навіщо мені їхати до Києва, якщо я можу зустрітися з прем’єр-міністром в Ужгороді, я не бачу різниці”, — зазначив Фіцо.

Нагадаємо, що пару днів потому Фіцо зробив декілька скандальних заяв. Прем’єр сказав, що Україна не отримає зброї від словацького уряду, а також Братислава буде блокувати членство України в НАТО. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *