Республіканці вимагають Джонсона провести голосування про проєкт допомоги

Майк Джонсон. Фото: Getty Images

Республіканці посилюють тиск на Майка Джонсона для винесення на голосування Палати представників проєкту про допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню. Про це повідомляє The Hill.

Майк Джонсон неодноразово робив заяви про блокування проєкту щодо національної безпеки та охорони кордонів. Пізніше Сенат США проголосував за змінений текст, де передбачені лише кошти на підтримку іноземних держав у розмірі 95 млрд доларів, зокрема й частина для України.

Один з сенаторів Том Тілліс заявив, що провал у голосуванні військового фінансування для України допоможе Путіну взяти ініціативу у війні і «невдовзі він зможе постукати в двері Києву». Також це матиме наслідки на майбутніх виборах у листопаді в США. І саме їм доведеться відповідати перед виборцями щодо припинення підтримки.

Тілліс наголошує, що Джонсону слід добре подумати і вирішити, на якій стороні він хоче перебувати у цьому історичному періоді.

Водночас за 20 хвилин перед голосуванням спікер Джонсон заявив, що варто повернутися до питання охорони кордонів, що на думку сенаторів перейшло межу. Оскільки існує певний процес ухвалення рішень, який просто передається далі.

За даними видання, демократи в Палаті представників розглядають можливість збору підписів для винесення проєкту на голосування у разі відмови спікера Майка Джонсона.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *