Поновлення протестів: уряд Польщі зустрівся з фермерами

Протести на кордоні. Фото: Getty Images

У п’ятницю, 9 лютого, польські фермери мають на меті організувати масовий страйк з блокуванням головних доріг країни. Вони виступають проти продовження пільгової торгівлі з Україною. Про це повідомляє видання rmf24.

Протести організовує Національна спілка солідарності індивідуальних фермерів (NSZZ). За даними польської влади, акція спрямована, щоб усі дізналися, з чим так відчайдушно борються фермери. Вони заявляють, що це стосується всіх, оскільки йдеться мова про захист продуктів вирощених в Польщі.

Фермери зустрілися з представниками Міністерства сільського господарства Польщі. Сторони обговорили три основні вимоги протестувальників: вони не хочуть запровадження Green Deal та продовження пільгової торгівлі ЄС з Україною, а також вимагають підтримку тваринництва.

Аграрії жаліються на недостатній дохід для придбання насіння та добрива для початку весняного сезону. Вони вимагають прискорення виплат на подолання посухи та спрощення механізмі Спільної аграрної політики.

«Я знаю ситуацію, сільське господарство заслуговує на підтримку. Крім позик під низькі відсотки, повинні бути субсидії на зернові та, можливо, на добрива», – заявив польський міністр сільського господарства Чеслав Секерський.

За його словами, сільське господарство зазнало втрат через надходження продукції з України.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *