Байден віддасть Україну Путіну, – Трамп

Дональд Трамп змінив риторику відносно України

Дональд Трамп, який знову балотується на пост президента США, сказав, що він буде кращим захисником України, ніж чинний глава Білого дому Джо Байден. Про це лідер республіканців заявив 14 лютого на передвиборчому заході в Північному Чарльстоні, повідомляє “The New York Times”.

Під час зустрічі зі своїми прихильниками Дональд Трамп сказав, що він більше зробить для України, ніж його опонент.

За словами експрезидента, поки Джо Байден залишається при владі, Україна перебуває в небезпеці, бо Байден віддасть її Путіну.

Як пише видання, Дональд Трамп заявив, що за президентства Байдена пан Путін «отримає все, що захоче, включно з Україною. Це подарунок. У нього є дар».

Згодом у своєму виступі лідер республіканців повторив це твердження. Позитивно відгукнувшись про Путіна, як сильного лідера, з яким у нього добрі стосунки, Трамп знов заявив, що Байден “готовий віддати” Україну володарю Кремля.

Проте саме Джо Байден став ініціатором законопроєкту, який передбачає виділення 61 млрд доларів допомоги Україні. Через дії республіканців цей законопроєкт понад чотири місяці не могли схвалити у Сенаті. У блокуванні пакету Джо Байден звинувачував свого опонента – Дональда Трампа, який, за словами президента, телефонував сенаторам і вимагав не підтримувати законопроєкт.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *