Зеленський під час візиту до Парижу підпише угоду про гарантії безпеки

Володимир Зеленський та Еммануель Макрон. Фото: ОП

Президент України Володимир Зеленський підпише двосторонню угоду про безпеку з Францією під час свого візиту до Парижу. Про це повідомляє видання АР.

Володимир Зеленський планує відвідати Париж у п’ятницю, 16 лютого. Від початку повномасштабного вторгнення це третій приїзд президента до Франції. Видання посилається на заяву адміністрації президента Емманюеля Макрона, проте конкретних деталей угоди не повідомляється.

Зазначають, що ця зустріч надасть можливість підтвердити стійку позицію Франції у підтримці України на довгостроковий період. Лідери планують обговорити поточну ситуацію на фронті, термінові потреби України, зокрема військові та економічні.

Нагадаємо, українська делегація вела перемовини з французькою з метою обговорення двосторонньої угоди про гарантії безпеки, схожої на вже підписаний документ на 10 років з Великою Британією. Підписання планували під час візиту Макрона до Києва, проте президент відклав приїзд з міркувань безпеки.

До слова, у рамках поїздки Володимир Зеленський відвідає також Німеччину, де зустрінеться з канцлером Олафом Шольцем. Наступного дня він візьме участь в Мюнхенській конференції, де зокрема проведе й двосторонні зустрічі.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *