Палата представників США пропонує законопроєкт зі зменшеною допомогою Україні

Палата представників США. Фото: AFP

Декілька членів Палата представників США висунули пропозицію зменшення розміру допомоги для іноземних держав, зокрема й України, з метою вирішення непорозумінь. Про це повідомляє видання Politico.

У п’ятницю, 16 лютого, восьмеро посадовців від Республіканської та Демократичної партій запропонували виділити на допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню 66,3 млрд доларів. Пропозиція протилежна до поданого проєкту від Сенату і є звуженою версією попередніх документів.

Згідно до проєкту закону виділяють 47,7 млрж доларів для України, з них 13,8 млрд на контракти з американськими компаніями для постачання нового озброєння. Також 13,4 млрд спрямують на закупівлю боєприпасів, наданих з резервів США.

Майкл Маккол, голова Палати представників із закордонних справ, критикує положення, оскільки відсутній пакет гуманітарної допомоги.

Нагадаємо, Сенат США ухвалив проєкт закону з коштами для України у розмірі 60 млрд доларів. Затверджено текст без питання про південний кордон, оскільки республіканці накладали вето. Проте надалі процес зупинився через відпустку Палати представників до кінця лютого.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *