Німеччина передасть Україні нове озброєння

ЗРК Gepard. Фото: Генштаб ЗСУ

Німеччина оприлюднила черговий пакет військової допомоги для України. Про це йдеться у новому звіті Міністерства оборони ФРН. 

Уряд Німеччини у 2024 році планує передати Україні засоби ППО, артилерійські снаряди, бронетехніку, амуніцію, дрони, транспорт для логістики та ще багато іншого. На сайті німецького уряду оновили перелік військової допомоги.

Повідомляється, що в цьому році Бундестаг передасть 15 зенітних самохідних установок Gepard, 24 бронетранспортери, 30 бойових машин піхоти MARDER, боєкомплекти до Leopard, 46 танкерів Zetros, 361 автомобіль (вантажівки, мікроавтобуси, всюдиходи), 125 розвідувальних дронів RQ-35 HEIDRUN, системи розмінування, безпілотники та ще багато іншого.

У 2023 році Німеччина виділила 5,4 млрд євро на військову допомогу Україні, зараз цифра збільшується до рекордних 10,5 млрд. Канцлер Німеччини Олаф Шольц закликає всіх європейських лідерів посилити допомогу Україні.

Нагадаємо, що напередодні стало відомо, що німецький уряд передасть ЗСУ гелікоптери Sea King для патрулювання в Чорному морі.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *