Вучич заявив про ускладнення відносин з РФ після смерті Навального

Смерть головного критика Кремля Олексія Навального у російській в’язниці ускладнить позицію Белграда по відношенню до Москви. Про це заявив президент Сербії Александар Вучич, повідомляє Euronews.

Очільник сербської держави уникнув оприлюднення своєї думки відносно смерті Олексія Навального. Він заявив, що не є слідчим органом і не мудріший за всіх інших у світі, хто знає все наперед. Александар Вучич впевнений, що говорити про це слід політичним аналітикам, а не президенту держави.

«Але позиція для нас буде складнішою, я не сумніваюся», – підкреслив Вучич.

На його думку, що смерть Навального «розпалила новий вогонь», додавши, що «трагічно, коли гине молода людина».

Він також пояснив, чому не аплодував удові Олексія Навального, коли вона виступала на Мюнхенській безпековій конференції.

«Раптом поруч зі мною сіла жінка, і я поняття не мав, хто вона така», — сказав Вучич.

За його словами, він зрозумів, хто ця жінка, коли її викликали на сцену і представили.

Президент Сербії також спрогнозував посилення тиску на Сербію, щоб накласти санкції на Росію.

Белград, який прагне до зближення з ЄС, водночас всіляко намагається зберегти добрі відносини з Москвою і завжди виступає проти санкції відносно Росії.

Нагадаємо, 16 лютого 2024 року російська Федеральна служба виконання покарань заявила, що Олексію Навальному стало погано після прогулянки. Щоб йому допомогти, начебто викликали швидку, проте всі зусилля лікарів виявилися марними – Навальний помер.

Глави західних країн висловлювали співчуття родині Навального і говорили про те, що за смерть опозиціонера відповідальний Путін.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *