Німецький чиновник розповів про потенційні наслідки виходу країни з ЄС

Крістіан Лінднер. Фото: Bloomberg

Крістіан Лінднер, який наразі обіймає посаду голови Міністерства фінансів Німеччини, заявив, що вихід країни з ЄС повністю зруйнує економіку. Про це він говорить в інтерв’ю виданню Bloomberg.

Ультраправа “Альтернативна для Німеччини” (“АдН”) пропонує вийти з блоку країн ЄС.  Таку заяву робила співголова Аліса Вайдель, яка зауважила, що слід надати можливість народу вирішити, так як це зробила Велика Британія.

За словами Лінднера, єдиний ринок з ЄС має важливе значення для німецької економіки і так званий вихід із об’єднання матиме негативні наслідки. Це зруйнує економіку, тому він вважає за потрібне пояснити людям, що можливо, з дечим можна не погодитися в урядовій політиці союзу, проте це не причина повністю ламати систему.

Нагадаємо, що лідери думок в Німеччині попереджали, що план “АдН” стане катастрофою для подальшого економічного розвитку країни. А канцлер Олаф Шольц у свій промові гостро критикував партію та назвав цю пропозицію як руйнацію для процвітання, оскільки, на його думку, ЄС має лише сильнішати на тлі майбутніх виборів у листопаді в США.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *