Росія планує збільшити виробництво снарядів до 2,7 млн штук за рік

Росія за минулий рік виготовила вдвічі більше снарядів, ніж ЄС обіцяє поставити Україні. Цього року росіяни, попри західні санкції, планують збільшити виробництво боєприпасів, розповів в інтерв’ю «Інтерфакс-Україна» заступник начальника ГУР МО України Вадим Скібіцький.

«Євросоюз обіцяє нам один мільйон снарядів в рік. І це всі країни ЄС. Росія спромоглася виготовити два мільйони боєприпасів, а на цей рік, здається, хоче вийти на 2,7 мільйони боєприпасів», – сказав Скібіцький.

Проте нові амбітні плани росіян під загрозою. Бо їм необхідно буде оновити виробництво озброєння, розконсервувати або запустити нові лінії. Щоб ускладнити ворогу вирішення цього завдання Україна закликає партнерів, щоб санкції були націлені на верстати, на матеріали, з яких виготовляються електронні чіпи, мікросхеми тощо.

Скібіцький також розповів, що Росія отримує боєприпаси від Північної Кореї. Зокрема, Пхеньян надав Москві 1,5 млн снарядів калібру 122 та 152 мм. За словами розвідника, північнокорейські снаряди виготовлені у 70-80 роках минулого століття і дуже низької якості – «половина з них не спрацьовує».

Позбуваючись від застарілого озброєння корейський диктатор вимагає від Кремля нових технологій, за допомогою яких вдосконалить свій військово-промисловий комплекс.

Серед технологій, які виторговує Пхеньян, на думку Скібіцького, є ядерна. Український розвідник впевнений, що світова спільнота має вплинути на російського диктотора, щоб попередити розповсюдження ядерної зброї.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *