У ЄС проти призначення Каллас на посаду через її русофобію, – ЗМІ

Представники західноєвропейських країн вважають занадто русофобською позицію прем’єрки Естонії Каї Каллас і гальмують її призначення на керівні посади в ЕС і НАТО. Про це пише Politico.

За даними видання, Каю Каллас розглядають на місце Жорепа Борреля, очільника Європейської дипломатії. Низка європейських чиновників вважають її кандидатуру оптимальною і очікують, що її підтримує президент Франції Емманюель Макрон.

Проте в західних країнах питання призначення Каллас на високу посаду в Євросоюзі залишається чутливим через її русофобію. Про це виданню на умовах анонімності повідомив один з європейських високопосадовців з питань закордонних справ і політики безпеки. За інформацією джерела, Німеччина скоріш за все буде проти такого призначення.

«Невже ми справді призначаємо на цю посаду людину, яка любить їсти росіян на сніданок?», – сказав чиновник.

Він додав, що з цієї ж причини кандидатуру Каї Каллас не узгодять на пост Генсека НАТО.

Кая Каллас поки ще не подавала свою кандидатуру на цю посаду, лише висловила зацікавленість. І майже відразу відчула спротив з боку західноєвропейців. Цей опір усоблював колишній високопоставлений голландський чиновник в Європейській комісії Франс Тіммерманс Він сказав, що «вона [Каллас] також є прем’єр-міністром країни, яка знаходиться на кордоні з Росією».

Найбільш вдалою кандидатурою на пост нового Генсека НАТО, за інформацією видання, є прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *