Швеція відмовилася від розслідування вибухів на «Північних потоках»

Прокуратура Швеції офіційно припинила розслідування вибухів на газопроводах «Північний потік» у Балтійському морі. Як повідомляється на сайті прокуратури з посиланням на прокурора Матса Юнгквіста, справа не стосується шведської юрисдикції.

Слідство мало встановити чи причетні громадяни Швеції до диверсій на газогонах Nord Stream, з’ясувати, чи використовувалася шведська територія для їх здійснення. Та відповісти на питання, чи було нанесено шкоду інтересам або безпеці Швеції.

Розслідування було систематичним і ретельним. Серед іншого, було проаналізовано велику кількість пересувань кораблів, щоб зрозуміти, що сталося. Крім того, було проведено ретельний огляд місця злочину та кілька допитів у цій справі. На тлі ситуації, яку ми зараз маємо, ми можемо констатувати, що шведська юрисдикція не застосовується”, – розповів Матс Люнгквіст.

Він додав, що його країна ділилася своїми напрацюваннями з ФРН.

Паралельно зі шведами обставини вибухів, що сталися на «Північних потоках» 26 вересня 2022 року, проводять Данія та Німеччина. Розслідування у цих країнах триватиме.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *