У Грузії тривають військові навчання за участю спецназівців НАТО

У Грузії найближчі два тижні проходитимуть військові навчання «Слід Трої» за участю бійців країн НАТО. Як повідомили у міноборони Грузії, маневри мають морську та сухопутну компоненти.

За інформацією відомства, організатором навчань є Сили спеціальних операцій США в Європі (US-SOCEUR).

«Під час тренувань грузинські військовослужбовці спільно з представниками сил спеціальних операцій країн-партнерів пройдуть підготовку сухопутної та морської складової на сході та заході Грузії», – йдеться в повідомленні.

Навчання Слід Трої» одночасно проводитимуть на території трьох країн: Греції, Румунії та Грузії. Тренування мають на меті підвищити рівень сумісності між військовими країн-учасниць та укріпити рівень боєготовності.

Згідно з повідомленням, у військових маневрах братимуть участь представники спецназу країн НАТО: Великої Британії, Іспанії, Польщі, США та Румунії. А також резервісти тероборони Нацгвардії та представники волонтерських організацій.

Нагадаємо, 4 березня в північних регіонах Фінляндії, Норвегії і Швеції розпочали військові навчання. В маневрах Nordic Response беруть участь близько 20 тисяч солдат з 13 країн НАТО. Фінляндія, яка довго дотримувалася позаблоковості, вперше бере участь у такому заході.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *