Ексвійськовий США «зливав» секретні дані про війну на сайті знайомств

5 березня у США постане перед судом підполковник у відставці, наразі цивільний співробітник військово-повітряних сил Сполучених Штатів. Його звинувачують у розкритті секретної інформації про війну в Україні на платформі онлайн-знайомств, повідомляє міністерство юстиції США.

Згідно з повідомленням 63-річний обвинувачений на ім’я звуть Девід Слейтер працював у штаті Небраска на базі ВПС Оффат. Він обіймав посаду у стратегічному командуванні збройних сил США (USSTRATCOM).

Як зазначається в обвинувальному висновку, Девід Слейтер мав доступ інформації, засекреченої до рівня Top Secret//Sensitive Compartmented Information (TS//SCI). Ці дані він отримував на брифінгах стратегічного командування, що стосувалися війни між РФ та Україною.

Зібрану таким чином секретну інформацію обвинувачений передавав поплічнику через інозмений сервіс онлайн-знайомств. Спільник військового видавав себе за жінку, яка проживає в Україні.

«Співучасниця змови регулярно просила Слейтера надавати їй конфіденційну, непублічну, закриту і засекречену НДІ і називала Слейтера у своїх повідомленнях «коханим таємним інформатором» і «таємним агентом»», – йдеться в обвинувальному акті.

Повідомляється, що секрети обвиувачений «зливав» орієнтовно з лютого 2022 року до квітня 2022 року.

Слейтера судитимуть в окрузі Небраска. Якщо вину ексвійськового буде доведено у суді, то йому загрожує до 10 років позбавлення волі. Окрім цього його очікують три роки під наглядом та штраф до 250 тисяч доларів.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *