Зеленський відкинув пропозицію Папи Франциска про «білий прапор»

Президент Володимир Зеленський різко відповів главі католицької церкви Папі Франциску, який запропонував погодитися з переговорами між Києвом і Москвою. Як повідомив президент, Європа залишається у безпеці лише тому, що українські військові під синє-жовтим прапором стримують російських вбивць.

Зеленський підкреслив, що вдячний кожному капелану, який зараз на передовій. За його словами, саме так виглядає церква, головний постулат якої – любов до ближнього. Коли через своїх представників підтримує молитвами, справами і розмовами.

«Ось що таке церква – з людьми. А не за дві з половиною тисячі кілометрів – десь там займатись віртуальним посередництвом між тим, хто хоче жити, і тим, хто хоче тебе знищити», – зазначив Володимир Зеленський.

Нагадаємо, глава католицької церкви Папа Франциск в інтерв’ю італомовному швейцарському каналу RSI закликав сторони у війні в Україні почати переговори. Папа Римський сказав, що «сильнішим буде той, хто дивиться на ситуацію, думає про людей, має сміливість підняти білий прапор і вести переговори».

На думку Франциска, «переговори» – це сміливе слово. Необхідно мати мужність розпочати їх, коли бачите, що зазнаєте поразки. Він також порадив Україні шукати якусь країну-посередника для переговорів.

Що має робити Росія, яка розпочала цю війну, Франциск не сказав. За що його розкритикували відомі політики. Так, Президент Латвії Едгардс Рінкевичс сказав, що саме зло має врешті здатися і підняти білий прапор, про який казав Папа.

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський запропонував Франциску докласти зусиль, щоб Путін забрав свою армію з України. За таких умов, за словами Сікорського, необхідність мирних переговорів з Кремлем взагалі б відпала.

Сором за черговий провал Римо-католицької церкви в головному питанні відчуває депутат бундестагу від ХДС Маттіас Гауер. Коментуючи заяву Франциска, політик відзначив, що «таким чином, Папа Римський радить Україні існувати під російською диктатурою».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *