Зеленський замінив склад членів Ставки та РНБО

Зеленський та Сирський. Фото: GETTY IMAGES

Президент Володимир Зеленський своїми указами замінив деяких членів Ставки верховного головнокомандувача та РНБО. Про це йдеться у відповідних документаз на сайті Офісу президента.

Відповідно до указу №67/2024 від 9 лютого, до складу Ставки відтепер входитиме новий головнокомандувач Збройних сил Олександр Сирський замість колишнього керівника Валерія Залужного.

Згідно з указом №68/2024, до РНБО – Ради національної безпеки і оборони, яка координує діяльність структур в сфері нацбезпеки, Зеленський ввів головнокомандувача Сирського. Зі складу вилучили Валерія Залужного та Юлію Лапутіну, колишню міністерку у справах ветеранів.

Обидва опубліковані укази набирають чинності з моменту оприлюднення.

Нагадаємо, напередодні, 8 лютого, Володимир Зеленський зустрівся з Валерієм Залужним й обговорив потребу в оновленні Збройних сил України. Пізніше було оголошено про звільнення головнокомандувача ЗСУ з посади. Того ж дня на його місце Зеленський призначив Олександра Сирського.

Також 5 лютого міністерка у справах ветеранів Юлія Лапутіна подала заяву про відставку, яку 7 лютого підтримала Верховна Рада. Більшість депутатів, які виступили, розкритикували роботу міністерства.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *