Макрон пояснив мету відправки військ до України

Сценарій про відправку французьких військ в Україну досі актуальний. Але він не передбачає, що французькі сили підуть у наступ проти РФ. Про це президент Емманюєль Макрон розповів в інтерв’ю телеканалам TF1 і France 2.

Президент сказав, що розгром Росії важливий для безпеки французів. Що зіткнувшись з ескалацією Кремля, французи мають «сказати, що готові відповісти».

Водночас він наполягав на тому, що Франція не візьме на себе ініціативу наступу й остаточна «відповідальність» ляже на Росію.

«Ми ніколи не поведемо наступ, ніколи не візьмемо на себе ініціативу» , – сказав Емманюєль Макрон.

За його словами, у Кремлі «остаточно перейшли всі межі». Початок перемовин з таким суб’єктом означає, що «у цей момент ми не наважуємося на мир, ми вже наважуємся на поразку».

Він додав, що мета Франції полягає в тому, що Росія не повинна перемогти. І для досягнення цієї мети французи готові використати всі ресурси, що є в їх розпорядженні.

За словами Макрона, Франція виготовить близько 75 гармат CAESAR для України. А наразі по всьому світу шукає боєприпаси, щоб купити їх для ЗСУ.

Раніше Le Monde повідомляв, що французький президент своєму оточенню виказував намір відправити французькі війська до Одеси.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *