Китай та НАТО провели штабні переговори: що обговорювали

В Пекіні відбувся восьмий раунд щорічних військових штабних переговорів НАТО – Китай. На зустрічі, що відбулася 13 березня 2024 року, зокрема, обговорювали російське вторгнення в Україну, повідомляється на сайті Альянсу.

Згідно з повідомленням, делегацію НАТО очолив директор Відділу безпеки на основі співробітництва генерал-майор Дачіан-Тіберіу Щербань. Китайську сторону представляв заступник директора Офісу міжнародного військового співробітництва генерал-майор Яо Цинь разом зі своїми співробітниками.

Учасники обговорювали глобальну і регіональну безпеку «з акцентом на незаконне вторгнення Росії в Україну». Також провели дискусії з приводу морської безпеки і торкнулись тем, «які викликають спільне занепокоєння».

У Міноборони КНР підтвердили, що під час штабних переговорів військові Альянсу та Китаю обговорювали питання, «що становлять спільний інтерес».  Сторони також обмінялися думками щодо комунікації між військовими Китаю і НАТО. Та провели дискусію відносно міжнародної та регіональної ситуації.

Як зазначили в Альянсі, обидві сторони погодились з важливістю продовження взаємодії.

За словами генерал-майора Щербаня, штабні переговори є «цінним форумом для вирішення спільних проблем». Вони сприяють прозорості та взаємовигідні для всіх сторін, підкреслив офіцер.

Відзначимо, що раунд штабних переговорів між представниками Альянсу та КНР відбувся через тиждень після прийняття Швеції до НАТО. Скандинавська країна, яка дві сотні років дотримувалася нейтралітету, подала заявку на вступ до НАТО після широкомасштабного російського вторгнення в Україну.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *