Білий дім: «Реальність така, що Путін – президент Росії»

Білий дім. Фото: prousa.inf

Помічник президента США з національної безпеки Джейк Салліван сказав журналістам, що вибори в Росії «не відповідали критеріям свободи і справедливості».

За словами Саллівана, результат виборів був наперед визначений через репресивні дії російської влади. Серед них – звуження політичного простору, тиск на політичних опонентів, деякі з них у неволі, деякі – загинули.

Салліван додав, що американська влада продовжить діяти в реальності, де Володимир Путін – президент Росії, як це було до цього.

«Путін є президентом Росії, і ми мали справу з цією реальністю протягом усієї війни в Україні, протягом інших кроків, які суперечать національним інтересам США», – сказав речник президента США.

Про незаконність проведення російських виборів на тимчасово окупованих територіях України у Вашингтоні не згадали.

У ЄС проведений росіянами захід на ТОТ назвали псведовиборами і запевнили, що ніколи не визнають їх законність. Про це йдеться у заяві високого представника ЄС із зовнішньої політики та політики безпеки Жозепа Борреля.

Водночас Євросоюз, як і США не наважилися визнати нелегітимними минулі російські вибори. У заяві Борреля відзначається, що захід відбувся з численними порушеннями, в атмосфері залякування та зростаючих внутрішніх репресій.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *