Будуть снаряди і ракети: Умєров розповів подробиці «Рамштайну»

Надати ЗСУ артилерійські снаряди різних калібрів, ракети для систем ППО домовилися союзники України під час 20-ої зустрічі у форматі «Рамштайн». Про це повідомив очільник Міноборони України Рустем Умєров.

За словами, міністра, головною темою ювілейної зустрічі були боєприпаси.

«Вони будуть! Партнери заявили про пакети допомоги, в які входять артилерійські снаряди 155 мм, 152 мм, 105 мм, та інші.», – розповів Рустем Умєров.

Учасники зустрічі також домовилися надати Україні ракети для систем протиповітряної оборони.

Відносно F16 міністр зауважив, що ці літаки також мають «допомогти закрити наше небо». Наразі триває активна робота над тим, щоб Україна якнайшвидше отримала американські винищувачі.

Як повідомили в Міноборони України, під час зустрічі обговорювалася робота восьми міжнародних коаліцій, створених для координації зусиль у військовій підтримки України. Кожне об’єднання відповідальне за окремий сектор: повітряний захист, бронетехніка, дрони, артилерія, розмінування, тощо.

У відомстві повідомили про прогрес у коаліції дронів. До об’єднання приєдналися нові учасники і зробили внески. Також розглядається можливість фінансування партнерами українських виробників БПЛА.

За інформацією Міноборони, наприкінці березня в Україні очікують перші дрони від цієї коаліції.

Нагадаємо, у зустрічах в форматі «Рамштайн» майже два роки беруть участь міністри оборони країн-партнерів України. Саміти мають на меті скоординувати зусилля союзників у надання ЗСУ військової допомоги. Свою назву зустрічі отримали від військової бази США «Рамштайн» у німецькому місті Рамштайн-Мізенбах, де міністри оборони понад 40 країн вперше провели зустріч у квітні 2022 року.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *