У Конгресі США повідомили, коли можуть розглянути допомогу Україні

Ухвалений Сенатом пакет військової допомоги Україні Палати представників США може розглянути після Великодня. По це в інтерв’ю американському телеканалу CBS News розповів голова Комітету Палати представників США в закордонних справах Майкл Маккол.

За словами політика, Конгрес США працює над цим пакетом. На розгляд у сесійну залу спікер Майк Джонсон може винести законопроект після Великодня. Відзначимо, що за традицією християн західного обряду цього року Великдень відзначається 31 березня. Зазвичай, на Великодні свята американські парламентарі не працюють.

Він ухилився від відповіді на уточнююче запитання, чи зможе спікер винести пакет на голосування 9 квітня, коли законодавці повернуться до роботи. Політик сказав, що хотів, би щоб цей законопроект проголосували «якомога швидше».

«Якщо ми програємо в Україні, як в Афганістані, і дозволимо Путіну заволодіти Україною, Молдовою та Грузією, це послабить США», – додав Маккол.

Раніше спікер Майк Джонсон заявляв, що розуміє важливість цього проекту. Однак, на його думку, слід розглянути можливість надання допомоги Україні в кредит.

Запропонований президентом Джо Байденом пакет передбачає надання військової допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню. Зокрема, Україні – близько 60 млрд доларів.

На розгляд парламентарів закон було подано у вересні 2023 року. За цей час американські законодавці були на Різдвяних канікулах і тепер збираються на Великодні.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *