РФ думає, що приборкала вагнерівців, – британська розвідка

Символіка "Вагнер". Фото: ТАРС

Керівництво Росії переконане, що їй вдалося усунути будь-які можливі загрози від організації «Вагнер». Про це повідомляє Міноборони Британії, у щоденному огляді розвідки.

Після смерті в авіакатастрофі в серпні 2023 року колишнього керівника вагнерівців Євгенія Пригожина та польового командира Дмітрія Уткіна призначено нового командира Антона Єлізарова «Лотос». Нещодавно він записав своє перше відеозвернення. У ньому детально розповідає місцезнаходження нової штаб-квартири, яка розташувалася у «Казачех лагерях» на Ростові поруч з 150-ю російською мотострілецькою дивізією.

Також Єлізаров зазначив про розміщення нового Добровольчого корпусу Національної гвардії Росії на базі угрупування «Вагнер». Усі ці фактори вказують на підпорядкування «Вагнера» Росгвардії. Такі дії, на думку МО Британії, стверджують ймовірне формування нового батальйону з досвідчених бійців для посилення можливостей у війні з Україною та впливу на Африку.

У звіті підсумовують, що швидше за все, керівництво Росії дозволило створити нову базу задля повного підпорядкування Росгвардії, що перешкоджає загрозі для режиму РФ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *