ЗМІ: НАТО планує координувати постачання зброї для України замість США

Прапори України та НАТО. Фото: ілюстративне

НАТО розглядає можливість очолити «Рамштайн», тим самим забрати у США координацію з постачання зброї до України. Про це повідомляє видання Handelsblatt.

За даними газети, такий варіант розробили Джейк Салліван, радник США з нацбезпеки, у співпраці з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом на цьому тижні.

Наразі Штати координують постачання військової допомоги до України. Вони започаткували формат «Рамштайн», у рамках якого держави-пертнери час від часу зустрічаються і обговорюють домовленості. Проте на тлі останніх досліджень про можливу перемогу Дональда Трампа на виборах у листопаді, країни занепокоєні подальшими діями.

Видання зазначає, що цей крок буде «вибуховим», оскільки дотепер Альянс наголошував свою непричетність до боротьби України у війні з РФ, а військову допомогу окреслював виключно як ініціативу окремих держав. Такий формат має інші передумови, що не вітають деякі союзники.

Запропоновану концепцію підтримують країни Східної Європи, Британія та Франція. Проте Німеччина перебуває в роздумах через можливу реакцію Москви на наратив «НАТО у війні з Росією».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *