До Німеччини поїдуть ще 10 млн біженців у разі перемоги РФ, – ЗМІ

Біженці з України. Фото: EPA/UPG

Федеральний уряд Німеччини прогнозує близько 10 млн нових біженців до країни у разі поразки України у війні. Про це повідомляє видання Welt am Sonntag.

У найгіршому варіанті розвитку подій, керівництво Німеччини очікує збільшення чисельності біженців на 10 млн, оскільки країна буде однією з цільових. Більшість попрямує до Європи, тому дослідник міграції Джеральд Кнаус прогнозує потужних рух біженців.

“Якщо ЄС не хоче збільшення біженців, він має допомогти Україні вже зараз”, – наголосив він.

Видання зазначає, що федеральний уряд вважає Україну здатною втримати оборону у 2024 році, проте наразі є багаторівневі проблеми. Це нестача солдатів та снарядів, боротьба за владу між Зеленським та Залужним і критичний дефіцит допомоги від партнерів, особливо з боку США, які досі не погодили пакет у розмірі 60 млрд євро.

Політик Родеріх Кізеветтер підкреслив потребу в зміні підходу до виділення військової допомоги з огляду на такі коливання Америки. На його думку, країнам-членам ЄС слід збільшити фінансування та недопустити розпаду України.

Нагадаємо, за даними ООН від початку повномасштабного вторгнення з України виїхали понад 6 млн людей. Саме у Німеччині перебуває близько 1 млн осіб.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *