Керував військами для розгону Майдану: що відомо про нового очільника ТрО

Ігор Плахута. Фото: УНІАН

У неділю, 11 лютого, президент України призначив Ігора Плахута новим командувачем Сил територіальної оборони. Проте раніше він керував Внутрішніми військами, які розганяли Майдан. Про це пише hromadske.

Раніше на цій посаді був Анатолій Баргилевич, якого нещодавно призначили новим очільником Генштабу, після заміни головнокомандувач ЗСУ на Олександра Сирського.

Як зазначає hromadske, вночі 10 грудня 2013 року було зачищено урядовий квартал від бригад Майдану. Тоді ж Ігор Плахута, який обіймав посаду начальника управління внутрішніх військ МВС, зробив заяву, що роботи на вулицях поруч до адміністрації президента залучили близько 400 бійців та загон «Беркут».

Також про нього згадувала Українська правда, за заявою Плахута був співробітник «Беркуту», якого мітингувальники отруїли газом, а також правохоронець, який постраждав у тисняві. А «люди у чорному», які брали участь у розборі барикад – комунальники.

Нагадаємо, що відповідні кадрові рішення Володимир Зеленський здійснив через заміну головнокомандувача ЗСУ на Олександра Сирського. Валерія Залужного звільнили з посади ввечері 8 лютого, президент обгрунтував це як перезавантаження війська.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *