Сенат США зробив наступний крок до ухвалення проєкту про допомогу

Сенат США. Фото: EPA

Сенат США підтримав проєкт закону про міжнародну допомогу не зважаючи на заяви експрезидента Трампа. Про це повідомляє CNN.

У неділю, 11 лютого, Сенат США знову голосував за законопроєкт про національну безпеку, проте лише з пунктом міжнародної допомоги. Відтепер загальне фінансування передбачає 95 млрд доларів, яка включає лише підтримку для України, Ізраїлю, Тайваню та для палестинського населення.

Свої голоси «за» віддали 67 сенаторів, «проти» – 27 осіб. Відповідне затвердження означає зупинення дебатів щодо заміни оригінального тексту на запропоновану версію від Патті Мюррей.

Лідер більшості Чак Шумер наголосив, що Сенат працював над законопроєктом у вихідні і продовжить роботу протягом тижня, допоки не буде остаточного рішення.

Посол України в США Оксана Маркарова у своєму фейсбук-дописі пояснила, що наступним крок буде голосування за затвердження заміни тексту. Для ухвалення необхідно набрати 51 голос. Таку процедуру сенат зможе провести після 30 годин від минулого засідання. Наступного разу сенат зустрінеться сьогодні, 12 лютого, о 12:00 за Вашингтоном, відповідно о 19:00 за Києвом.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *