Польські фермери анонсували повну блокаду України

Фермери Польщі оголосили про 30-денну акцію протесту, під час якої вони заблокують будь-яке сполучення з Україною. Страйкарі перекриють всі пункти пропуску з Україною 20 лютого, повідомляє незалежна профспілка фермерів “Солідарність” (NSZZ RI Solidarność), яка є організатором страйку.

Під час акції фермери припинять роботу не лише прикордонних переходів, а й вузлів зв’язку та під’їздів до перевантажувальних залізничних станцій і морських портів.

У «Солідарності» стверджують, що мета їхньої акції – забезпечити співгромадян «здоровими та найякіснішими польськими продуктами харчування». У профспілці також звернулися до всіх поляків республіки підтримати їх страйк.

Польські фермери розпочали чергове блокування кордонів та доріг, що ведуть від пунктів пропуску з Україною у п’ятницю, 9 лютого.

На третій день акції, 11 лютого біля КПП “Дорогуськ” учасники блокади висипали частину зерна з українських вантажівок, які перетнули кордон.

Міністр сільського господарства Польщі Чеслав Секерський перепросив за інцидент з українським зерном. Водночас він закликав зрозуміти емоції польських фермерів, які перебувають у складних умовах. І додав, що сільгоспвиробники в інших країнах теж так вчиняли. Коли і в яких країнах засипали дороги зерном, польський міністр не уточнив.

Прокуратура міста Холм розпочала розслідування за фактом висипання зерна з вантажівок перед переїздом у Дорогуську.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *