Допомога Україні: Байден закликав до негайного голосування у Конгресі

Президент США Джо Байден впевнений, що Конгрес проголосує за вже схвалений Сенатом законопроєкт про надання допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню. І закликав спікера Палати представників Майка Джонсона не витрачаючи часу виносити цей закон на голосування у Конгрес. Про це Джо Байден сказав на брифінгу 13 лютого.

За словами президента, спікер знає, що вказаний закон знайде необхідну кількість голосів у Конгресі.

«Тому я закликаю спікера дозволити всім конгресменам висловитися, проголосувати, аби голосна меншість (прихильники 45-го президента США Дональда Трампа. – Ред.) не заблокувала цей крок.», – сказав американський лідер.

Звертаючись до конгресменів-республіканців,  Джо Байден наголосив, що «історія не пробачить» відмову у наданні допомоги Україні у такий складний час. Провал «буде пам’ятатися завжди».

Джо Байден також зазначив, що більшу частину коштів, виділених на допомогу Україні в рамках пакету, отримає американська оборонна промисловість. Гроші будуть направлені в Арізону та Алабаму, де роблять Javelin, в Пенсильванію, в Огайо, де виготовляють артснаряди.

13 лютого Сенат США остаточно підтримав пропозицію президента Джо Байдена про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню у розмірі майже $100 млрд. Близько 60 млрд із них планують виділити для Києва. До підписання документа президентом залишився один крок – необхідно, щоб документ підтримав Конгрес.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *