Україні потрібна суттєва мобілізація, – генерал Бундесверу

Крістіан Фройдінг. Фото: BUNDESWEHR

Керівник Спецштабу України в Міноборони Німеччини генерал-майор Крістіан Фройдінг зауважив, що Україні доведеться мобілізувати більше чоловіків через суттєві втрати на фронті. Про це він розповів в інтерв’ю виданню RND.

Генерал зауважив, що потрібно поновлювати солдатів, які вже два роки боронять нашу державу від російської навали. Також доведеться збільшити обсяги мобілізації для військової спроможності України. Варто зауважити й демографічну ситуацію й вікову різницю.

На питання про терміни війни Фройдінг наголосив, що «це закінчиться, коли Україна виграє війну». Він сказав, що має оптимістичний настрій та впевнений в злагодженій підтримці з боку міністрів. Генерал розповів, що на його думку, наразі помітний застій на фронті, проте обидві сторони ведуть інтенсивний бій та воюють за кожен метр, також намагаються далекобійними засобами проникнути всередину противника і знищити матеріально-технічну базу.

Також генерал Бундесверу підкреслив, що Німеччина підтримує Україну в питанні повного відновлення територіальної цілісності та суверенітету України. Це має залишатися основним принципом ведення бойових дій.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *