Ракет Taurus не буде – Шольц пояснив чому

Передача Україні німецьких крилатих ракет Taurus може привести до втягування Німеччини у війну. Про це заявив канцлер ФРН Олаф Шольц, повідомляє RND.

Очільник німецького уряду оприлюднив свою позицію 26 лютого на пресконференції, яку проводило у Берліні німецьке інформаційне агентство dpa.

Як пише видання, Шольца дуже дратує «відсутність балансу» між нагальними потребами України і дискусією, що розгорнулася навколо передачі ракет Taurus Україні.

Він сказав, що прямо зараз Україні критично не вистачає боєприпасів, які вражають цілі на всіх можливих відстанях. Проте це не обов’язково ракети Taurus.

Канцлер не приховував здивування тим, що частина людей не замислюються над тим, які дії можуть привести до війни. На його думку, ураження німецькими ракетами російських цілей може привести до втягування Німеччини у війну

«Ми ні в якому разі не повинні бути пов’язані з цілями, яких досягає ця система», — заявив .

Він впевнений, що більшість німців погодиться з таким рішенням. Олаф Шольц також додав, що Німеччина не повинна слідувати за прикладом британців та французів у питанні постачання ракет.

Taurus – високоточні керовані ракети, які вражають цілі на віддалі до 500 кілометрів. Вони є аналогом британських Storm Shadow, які вже є на озброєнні ЗСУ.

Наприкінці травня 2023 року Україна звернулася до німецької влади з проханням надати крилаті ракети Taurus із дальністю дії до 500 кілометрів. Глава постійної делегації ВРУ в Парламентській асамблеї НАТО Єгор Чернєв заявив, що ключові парламентські фракції Бундестагу не проти передачі цього озброєння Україні.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *