Угорщина заблокувала 13-ий пакет санкцій проти Росії, – FT

Посли країн Євросоюзу не змогли узгодити 13-ий пакет санкцій проти Росії через позицію Угорщини. Як повідомляє Financial Times з посиланням на незвані джерела, Будапешт не влаштували обмежувальні заходи, які планують запровадити проти китайських компаній.

За даними видання, до чорного списку планували внести майже 200 фізосіб і компаній із Росії, Китаю та інших країн. Єдиною країною, хто виступив проти, була Угорщина.

Як пише видання, посилаючись інформацію від свого джерела, угорський представник “попросив трохи додаткового часу для розбору суті пропозицій“.

На засіданні, що відбудеться наступному тижні, міністри країн-учасниць ймовірно знов повернуться до узгодження 13-го пакету санкцій проти РФ.

Країни ЄС мають намір ввести нові обмеження проти Росії та інших країн, що підтримують її у збройній агресії, до 24 лютого, до другої річниці початку повномасштабного вторгнення в Україну.

Якщо ЄС вдасться дійти згоди, китайські компанії вперше опиняться під європейськими санкціями. Нагадаємо, що до чорного списку планують внести три китайські фірми, зайнятих у технологічному секторі та у сфері електроніки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *