Хусити пошкодили підводні кабелі зв’язку між Європою та Азією

Чотири підводні кабелі, які забезпечують зв’язок між Європою та Азією, було пошкоджено внаслідок атак хуситів. Це призвело до серйозних проблем із зв’язком між цими континентами, повідомляє The Jerusalem Post.

«Успішне ураження чотирьох кабелів, які, як вважають, належать до систем AAE-1, Seacom, EIG і TGN, знаменує собою серйозне порушення зв’язку між Європою та Азією», – пише видання.

Повідомляється, що кабельні системи було виведено з ладу протягом місяця між Саудівською Аравією і Джибуті. Внаслідок цього, за прогнозами, найбільше постраждає Індія та країни Перської затоки.

Так, було пошкоджено кабельну систему Europe India Gateway (EIG). Вона забезпечує зв’язок між Південною Європою та низкою азіатських країн, серед яких: Індія, Єгипет, Джибуті, ОАЕ, Саудівська Аравія.

Виведено з ладу кабель AAE-1, який транзитом через Пакистан та Катар з’єднує Китай та країни заходу. AAE-1 також є мостом між Європою та Східною Азією.

Кабель Seacom забезпечує зв’язок між Євросоюзом, Африкою та Індією, а також підключений до Південної Африки.

Пов’язані з Іраном єменські хусити з листопада минулого року атакують цивільні кораблі у Червоному. Мішенню терористичних атак стають ізраїльські та західні комерційні судна, які перевозять комерційні та гуманітарні вантажі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *