Німецький депутат хоче перенести війну на територію РФ

Країни Заходу повинні надавати Україні таку підтримку, щоб українські військові могли вражати не лише нафтопереробні заводи в Росії, а більше військових цілей. Таку думку оприлюднив Родеріх Кізеветтер, член Бундестагу від Християнсько-демократичного союзу (ХДС) під час свого візиту до Києва 8 лютого, пише DW.

За словами Родеріха Кізеветтера, війна має бути перенесена в Росію.

«Ми повинні зробити все можливе, щоб Україна змогла вражати не тільки нафтопереробні заводи в Росії, а й міністерства, командні пункти і вогневі точки», – сказав німецький законодавець.

Політик відзначив, що під час свого візиту до української столиці побачив багато людей, вмотивованих боротися за свою країну: військових, політиків, волонтерів. За його словами, якщо Україна зазнає невдачі на полю бою, тоді і Німеччина, і Євросоюз опиняться у вогні війни. Це – саме те, чого хоче Росія і її диктатор Путін, який розв’язав цю злочинну війну.

Європейська оборонна промисловість має впоратися з цим жахливим викликом і зупинити катастрофу, що насувається, впевнений Родеріх Кізеветтер.

«60 % того, що вона виробляє, експортується за межі Європи. І зараз нам необхідно переглянути пріоритети й насамперед постачати в Україну», – сказав депутат.

Він сподівається, що канцлер ФРН Олаф Шольц під час візиту до США знайде аргументи, щоб переконати американських законодавців якнайшвидше ухвалити законопроєкт, що передбачає надання військової допомоги Україні у розмірі 60 млрд доларів. І водночас німецький лідер, нарешті, зважиться передати Україні крилаті ракети TAURUS.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *