Залужний отримав звання Героя України

Президент України Володимир Зеленський відзначив найвищою державною нагородою екс-головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. Генералу присвоєно звання Герой України з врученням ордена «Золота Зірка», йдеться в указі глави держави від 9 лютого 2024 року.

Згідно указу, Валерія Залужного нагороджено «за визначні особисті заслуги у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові».

Нагадаємо, напередодні, 8 лютого, президент Володимир Зеленський звільнив Валерія Залужного з посади головнокомандувача ЗСУ. Перед цим він подякував генералу за два роки захист України. Президент також висловив надію, що Валерій Залужний згодиться на його пропозицію і надалі «бути разом у команді Української держави».

Хвиля чуток про можливе звільнення Залужного почала активно поширюватися наприкінці січня цього року. Спочатку інформація надходила від українських посадовців та ЗМІ, в подальшому – від західних. Зокрема, The New York Times повідомив, що Залужному пропонували нову посаду, проте главком відмовився.

4 лютого, коли розголос щодо ймовірної відставки Залужного набув неабиякого ажіотажу, президент Володимир Зеленський повідомив, що розмірковує над масштабним кадровим перезавантаженням, яке не стосуватиметься лише військової сфери.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *