Війна в Україні: в Пентагоні назвали втрати росіян приголомшливими

Майже за два роки повномасштабної війни в Україні Росія втратила вбитими та пораненими приблизно 300 тисяч своїх військових. До таких висновків дійшли міністерстві оборони США, пише The New York Times з посиланням на американського чиновника.

«Пентагон оцінює кількість загиблих росіян приблизно в 60 000, а поранених – у три-чотири рази більше, що становить приблизно 300 000 жертв», – пише видання.

У Міноборони США вважають приголомшливою кількість росіян, поранених на війні. Більше половини важкопоранених – це бійці з ампутованими кінцівками.

NYT відзначає, що ті, хто вижили у боях, отримують у російських шпиталях непослідовне лікування. Окрім цього поранені росіяни опиняються в атмосфері замовчування проблеми втрат на війні. Видання підкреслює, що Кремль свідомо наклав табу на цю тему, а більшість населення Росії тримає рота на замку через побоювання репресій.

Поранені на війні військові після повернення додому стають для своїх співвітчизників прозорими. Росіяни не готові помічати ані цих людей, ані труднощі, з якими вони стикаються. Про це розповів один з поранених, Андрій Філімонов, з яким вдалося поспілкуватися журналістам NYT. Він також сказав, що деяких медпрацівників вражає байдужість, з якою росіяни ставляться до жебракуючих на вулицях людей, які втратили кінцівки.

Відзначимо, що за даними українського Генштабу, станом на 16 лютого 2024 року, на війні в Україні загинуло орієнтовно понад 400 тисяч російських військових.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *