Україна отримає від США 500 тисяч доларів активів РФ через Естонію

Прапор США та України. Фото: АР

Активи Росії, які США конфіскували внаслідок незаконної схеми експорту до РФ техніки, що становить майже 500 тисяч доларів, передадуть Естонії для спрямування Україні. Про це повідомляє Мін’юст США.

У суботу, 17 лютого, на Мюнхенській конференції оголосили про передачу конфіскованих російських коштів для України. Процедура спрямування полягає у виділенні майже 500 тисяч доларів Естонії, яка використає їх для відновлення електромережі в Україні після ракетних обстрілів.

Наразі за чинним законодавством США не можна напряму перевести активи до України, тому залучають Естонію. Таку систему здійснюватимуть вперше, а сама передача вилучених коштів відбуватиметься вдруге.

Заступник генерального прокурора Ліза Монако зазначає, що це шлях до боротьби з російською агресією та намагання припинити доступ Путіна до технологій Заходу.

Такі домовленості сприяють зобов’язанням обох держав в протистоянні РФ, оскільки вдалося зупинити постачання військових засобів до країни-агресорки, які б використовувалися проти України. Мін’юст США й надалі працюватиме над пошуком рішень для спрямування заморожених активів до України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *