Зеленський припустив, коли закінчиться війна з Росією

Розв’язана Росією війна в Україні триває тому, що світ боїться змін в РФ. За два роки жорстоких бойових дій росіяни втратили щонайменше вп’ятеро більше своїх воїнів, але не збираються зупинятися. Про це розповів президент Володимир Зеленський в інтерв’ю для FOX News.

На запитання про втрати української армії за два роки війни Зеленський відповів, що йдеться про десятки тисяч загиблих. Порівнюючи з втратами з боку противника, він додав, що Росія втрачає п’ятьох солдатів на кожного вбитого українського бійця.

За даними Генштабу ЗСУ, станом на 23 лютого 2024 року орієнтовні втрати ворога склали 408 тис 240 загиблих.

Україна потребує допомоги у військовому напрямку – ЗСУ необхідна потужна зброя, ракети великої дальності, артилерія та ППО, сказав Володимир Зеленський. Україні також потрібна допомога заходу, щоб збільшити виробництво зброї, підтримувати оборону та економіку.

Президент України закликав Конгрес США бути прагматичними і схвалити нарешті закон про військову підтримку партнерів, який передбачає надання допомоги Україні на 61 млрд доларів.

«Ціна, яку ми просимо зараз підтримати, ця ціна менша, ніж вона буде в майбутньому … Вони заплатять набагато більше, набагато більше.», – сказав Володимир Зеленський.

Він висловив недовіру Володимиру Путіну, коли попросили прокоментувати нещодавню заяву російського президента про те, що «Москва ніколи не відмовлялася від переговорів».

Зеленський сказав, що йому не потрібно вислуховувати більше двох годин “брехні” про Україну. І нагадав, як Путін запевняв канцлера ФРН Олафа Шольца та президента Франції Еммануеля Макрона, що Росія не окупує Україну.

На думку Володимира Зеленського, Путін – неадекватна людина, яка перетнула всі червоні лінії.

«Путін … є загрозою для всього світу, він знищить НАТО. І він намагатиметься це зробити. І коли світ це зрозуміє, тоді все. І в цей момент війна закінчиться», – сказав Володимир Зеленський.

Нагадаємо, президент США Джо Байден під час публічного заходу у Сан-Франциско прилюдно назвав Володимира Путіна «божевільним сучим сином».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *