ПАРЄ ухвалила резолюцію про повернення депортованих у Росію дітей

Засідання ПАРЄ. Фото: dpa

Учора, 25 січня, Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) затвердила резолюцію «Ситуація щодо дітей України». Про це повідомляє народний депутат Олексій Гончаренко у своєму телеграм-каналі.

Ухвалена резолюція закликає країн-членів ПАРЄ визнати депортацію українських дітей у Росію геноцидом народу. ПАРЄ акцентує увагу країн ЄС на потребі дій задля повернення усіх незаконно вивезених дітей додому, в Україну. Також цей документ наголошує на підтримці біженців, що перебувають в Європейському Союзі, та зобов’язує партнерів й надалі надавати усі необхідні умови для проживання українців.

Олексій Гончаренко, який зараз активно виступає на зборах ПАРЄ, пише:

«Важливий документ, який є ще одним кроком до покарання та настання відповідальності за злочини росіян проти українців. Викрадення наших дітей, незаконне вивезення, а також усиновлення в російські родини – це примусове знищення української ідентичності».

За резолюцію проголосували всі 85 парламентарів. У документі підкреслили прохання визнання та засудження парламентами воєнних злочинів РФ проти дітей України. Це не лише про депортації, а й усіх потерпілих дітей України.

Нагадаємо, що 22 січня Олексія Гончаренка призначили президентом ПАРЄ. Він очолив Комітет з міграції, біженців та переміщених осіб.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *