Рада попередньо ухвалила законопроект про мобілізацію засуджених

Український парламент зробив перший крок, який дозволяє брати на службу в армію засуджених. Як повідомив народний депутат Ярослав Желєзняк, 10 квітня Верховна Рада ухвалила у першому читанні відповідний законопроєкт №11079-1.

За словами нардепа, проект набрав 281 голос «за» і жодного «проти». 29 парламентарів утрималися і 36 не голосували.

Железняк відзначив, що проект закону №11079-1 має певні ризики, зокрема, по тяжким злочинам, які мають прибрати до другого читання.

За інформацією народної депутатки Ірини Геращенко, з тексту закону про мобілізацію засуджених також необхідно «вичистити корупційні ризики».

Вона уточнила, що проект закону №11079-1 передбачає низку змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів. Ці нововведення впорядковують правила для умовно-дострокового звільнення засуджених осіб, що уклали військові контракти, та встановлюють відповідальність за ухилення від служби в армії.

Нагадаємо, законопроект №11079-1 було подано на розгляд Верховної Ради 13 березня.

За словами міністра юстиції Дениса Малюськи, для проходження військової служби з місць позбавлення волі можуть бути звільнені лише засуджені за нетяжкі злочини. Наприклад, корупціонери, або порушники ПДР.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *