Безпекова угода зі США: Кулеба назвав умову для її укладення

Угоду про гарантії безпеки Україна та США підпишуть після того, як в Штатах розблокують пакет військової допомоги на 61 млрд доларів. Про це в інтерв’ю “Голосу Америки” повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

За його словами, Київ чує багато сигналів з-за океану, що довгоочікуваний закон про додаткове фінансування, яким передбачено надання Україні військової допомоги на 61 млрд доларів, врешті-решт ухвалять. Проте сигналів недостатньо, необхідні дії.

«Ввечері – стільці, зранку – гроші…Тобто спочатку гроші, потім підписання.», – сказав Дмитро Кулеба.

Він пояснив, що угоди про гарантії безпеки, які Україна підписала вже з шістьма країнами, мають конкретний зміст. В них чітко вказано суми, прописано конкретні речі, над якими працюватимуть учасники цього договору.

Очільник українського МЗС впевнений, що Україна та США теж укладуть таку угоду. Логічно, що підписання документу відбудеться після того, коли в Штатах будуть чітко розуміти, який ресурс є у них в наявності.

Нагадаємо, договори про гарантії безпеки передбачають військову підтримку України,  а також у сферах економіки та фінансів. Важливо, що документи містять гарантії допомоги Україні у разі повторного російського нападу.

Першу угоду було підписано з Великою Британією. Це сталося 12 січня під час візиту прем’єр-міністра країни Ріші Сунака до Києва. Станом на кінець лютого безпекові декларації укладено з Німеччиною, Францією, Італією, Канадою та Данією.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *