Кулеба розповів, як Росія може взяти участь в обговоренні формули миру

Дмитро Кулеба. Фото: Getty Images

Обговорення української формули миру передбачає участь Росії в особливому форматі. Про це міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розповів в інтерв’ю індійському телеканалу NDTL.

Дискусія навколо запропонованої президентом Володимиром Зеленським формули миру розпочнеться на саміті в Швейцарії. Захід, який планується наприкінці травня цього року, має забрати представників всіх держав, що поділяють закладені у формулі принципи.

За словами  Кулеби, українська формула миру — це своєрідне меню. Кожна строка якого описує проблему, що виникла через повномасштабне російське вторгнення в Україну.

«Я навмисно використовую слово «меню» — таким чином, щоб будь-яка країна могла вибрати те питання, над яким вона хоче працювати», — сказав Дмитро Кулеба.

Він додав, що потім можливе спілкування з російської стороною відповідно до правил, схвалених учасниками. Дискусії з РФ мають відбутися між першим та другим самітами.

Дипломат підкреслив, що участь Індії в обговоренні формули Володимира Зеленського дуже важлива для України. Індія має впливовий голос, до якого дослуховується Росія і який можна використати, щоб інші країни приєдналися до мирної ініціативи Києва.

Дмитро Кулеба впевнений, що поруч з індійською делегацією представники інших країн Глобального Півдня почуватимуться безпечніше та комфортніше.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *