Орбан визнав, що Угорщина не зможе завадити вступу України до ЄС

Віктор Орбан. Фото: 5.ua

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан висловив свої думки щодо вступу України до Європейського Союзу. Про це пише Telex.

За словами Орбана, Будапешт не має можливості перешкоджати цьому процесу. Хоча сам він поставив сумніви щодо швидкості, з якою Україна може пройти цей шлях.

Згідно з висловленнями політика, вступ України до ЄС призведе до створення “центру сили”, в якому Сполучені Штати домінуватимуть в сфері військової, політичної та економічної влади. Також прем’єр Угорщини визначив країни, які утворять цю “північно-центральноєвропейську зону”, включаючи три балтійські держави, Польщу, Україну та Румунію.

Заява пролунала на тлі того, як у грудні Угорщина заблокувала спробу ЄС надати допомогу Україні. Орбан обгрунтував своє вето тим, що він готовий скасувати його лише в обмін на розблокування фінансової допомоги для Угорщини, яка була призупинена через порушення правопорядку.

За даними Politico, Європейський Союз готовий застосувати “ядерний варіант” – позбавлення Угорщини права голосу. Це може відбутися, якщо Орбан продовжить блокувати надання фінансової допомоги Україні на саміті 1 лютого.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *