Наша підтримка може врятувати життя: посол США про удар по Чернігову

У боротьбі за життя, яку веде Україна, вкрай важлива допомога від Сполучених Штатів. І американці мають діяти негайно, заявила посол США в Україні Бріджит Брінк.

Заклик допомагати Україні дипломат оприлюднила у соцмережі Х після чергового ракетного удару росіян по центру Чернігова, внаслідок якого загинули та постраждали десятки мирних українців.

На переконання Бріджит Брінк, підтримка Сполучених Штатів здатна змінити ситуацію в боротьбі за життя, яку веде Україна.

«Наша підтримка може врятувати життя. Але ми повинні діяти негайно», – підкреслила дипломат.

Нагадаємо, вранці 17 квітня російські військові вдарили трьома ракетами «Іскандер» по центру Чернігова. Внаслідок атаки загинуло щонайменше 14 людей і 60 постраждалих, серед яких є діти. Декілька осіб не виходять на зв’язок, їх поки вважають без вісті зниклими.

Кількість жертв може збільшитися, оскільки ще тривають розбори завалів в зруйнованих російськими ракетами будівлях.

Президент Володимир Зеленський заявив, що трагедії в Чернігові можна було б уникнути, якби світ мав достатньо рішучості у протистоянні російському терору. Глава української держави також закликав партнерів надати Україні засоби захисту, зокрема, системи ППО та боєприпаси до них.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *