Блінкен попередив Китай про наслідки за підтримку Росії у війні

США готові запровадити нові санкції, якщо Китай продовжить підтримувати російську військову економіку. Про це сказав Державний секретар США Ентоні Блінкен на брифінгу 26 квітня, після зустрічі з лідером КНР Сі Цзіньпіном.

За словами Блінкена, Китай став «головним постачальником» російської оборонно-промислової бази. Росія отримує з КНР нітроцелюлозу – ключовий компонент у виробництві боєприпасів, ракетного палива. А також мікроелектроніку, верстати і ще низку товарів подвійного призначення. Ці постачання дозволяють російській владі продовжувати агресивну війну проти України.

Держсекретар впевнений, що без підтримки Китаю Росії було б складно продовжувати наступ на Україну.

Він відзначив, що під час зустрічей з представниками китайської влади надіслав їм чіткий меседж, що Пекін має припинити підживлювати російську військову машину. За словами Блінкена, Сполучені Штати готові для цього вживати заходи та вводити санкції.

«Якщо Пекін не вживатиме заходів щодо вирішення проблеми підтримки агресивної війни РФ, це зробить Вашингтон», — сказав Ентоні Блінкен.

Він наголосив на важливості розвитку китайської економіки. Однак, на переконання чиновника, не менш важливо, як саме ця економіка розвивається.

24 квітня Державний секретар США Ентоні Блінкен розпочав триденний візит до Китаю. Американський високопосадовець провів зустрічі з очільником китайського МЗС Ван Ї та лідером КНР Сі Цзіньпіном.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *