Путін зустрівся з Сі Цзіньпіном у Пекіні: про що домовлялися

Російський диктатор Володимир Путін під час дводенної поїздки до Китаю проведе переговори з лідером КНР Сі Цзіньпіном у Пекіні, також відвідає Харбін. Про це повідомила пресслужба Кремля.

Згідно з повідомленням, Путіна у поїздці супроводжує низка російських урядовців. Серед них – очільник російського МЗС Сергій Лавров, новий глава міноборони РФ Андрій Білоусов та його попередник Сергій Шойгу.

Перед початком переговорів Сі Цзіньпін запевнив, що працюватиме зі своїм російським колегою над «омолодженням» обох країн. Лідер КНР також пообіцяв, що Китай «залишиться хорошим партнером РФ», повідомляє Reuters з посиланням на китайські ЗМІ.

Відзначається, що це перший міжнародний візит Путіна після початку його п’ятого терміну правління. Російський диктатор прибув до Китаю після візиту держсекретаря США Ентоні Блінкена. Американський посадовець намагався застерегти китайську владу від зміцнення військової підтримки Кремля.

За припущенням аналітиків ВВС, під час зустрічей очільників РФ та Китаю йтиметься про безпеку обох країн та їх зовнішню політику. Ключовим питанням, скоріш за все, стане війна в Україні.

На думку фахівців, Путін наполягатиме, щоб Китай підтвердив свою підтримку Росії. Його особливо цікавлять співпраця в економічному секторі та безперешкодне постачання китайського виробничого обладнання і технологій, вкрай важливих для російської військової машини.

Китай, своєю чергою, може вимагати від очільника Кремля публічної конкретики щодо стратегії РФ в Україні, вважає Філіп Іванов з аналітичного центру «Азійське суспільство». Не виключено, що від Володимира Путіна вимагатимуть запевнень, що Москва не буде реалізовувати свої ядерні погрози.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *