Які документи військовозобов’язаним слід мати при собі: відповідь ТЦК

Кожен призовник, військовозобов’язаний чи резервіст має постійно носити з собою документи, які підтверджують, що він перебуває на військовому обліку та в якому статусі. Про це повідомили у Кременчуцькому районному ТЦК і СП.

Згідно з повідомленням чоловікам в залежності від відношення до військової служби слід мати при собі такі документи:

  • приписне посвідчення;
  • військовий квиток;
  • або тимчасове посвідчення військовозобов’язаного.

Окрім цього важливо, щоб чоловік міг надати інформацію про оновлення своїх даних в Єдиному держреєстрі призовників, військовозобов’язаних та резервістів. Це може бути отриманий у Територіальному центрі комплектування VIN-код, або наданий у ЦНАП витяг. Також підійде інформація з реєстру «Оберіг» у застосунку «Резерв+».

Всі ці документи, за твердженням Кременчуцького районного ТЦК, є рівнозначними підтвердженнями уточнення даних.

Також повідомляється, що вказані вище варіанти актуалізації військово-облікових даних доступні лише для чоловіків, що перебувають в Україні. Ті, хто знаходяться за межами країни, можуть уточнити дані за допомогою застосунку «Резерв +».

Нагадаємо, що з 18 травня в Україні набрав чинності закон, який зобов’язує чоловіків у віці від 18 до 60 років оновити свої військово-облікові дані. Військовозобов’язані чоловіки мають це зробити до 16 липня поточного року.

Згідно з постановою Кабміну від 16 травня №563 на військовий облік також мають стати жінки медики та фармацевти у віці від 18 до 60 років.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *