Прем’єрка Естонії: Росія воюватиме, доки не зрозуміє, що перемога неможлива

Кая Каллас. Фото: REUTERS

Кая Каллас, яка наразі обіймає посаду прем’єр-міністра Естонії, заявила, що Росія готується до довгого протистояння і не зупиниться, доки не усвідомить, що втратила силу. Про це вона говорить в інтерв’ю виданню Der Standard.

Каллас зазначає, що війну швидко не виграєш. Партнерам ЄС важливо остерігатися пасток від Росії, оскільки вона готується до тривалого протистояння. Чиновниця вважає, що російський диктатор не зупиниться, допоки не визнає, що не переможе. Також вона говорить, що не можна погоджуватися на «мир», оскільки це задовольнить Путіна.

За словами Каллас, згода на захоплення землі не гарантує подальшу безпеку. Росія прагне зневірити партнерів у перемозі України. Тому очільниця естонського уряду наголошує на потребі посиленої військової підтримки, щоб Україна змогла захиститися.

«Коаліція «Рамштайн» має більший бюджет у 30 разів, ніж Росія. Ми сильніші за неї, тож маємо допомогти Україні захиститися, дати їм те, що потрібно. Треба вірити в українську перемогу, а не в наратив про стовідсоткову перемогу Росії», – наголосила прем’єрка.

Нагадаємо, що наступне, вже 19-те, засідання контактної групи у форматі «Рамштайн» планують на 14 лютого у Брюсселі. Майже 50 країн обговорюватимуть військову підтримку України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *