Мобілізація в Україні йде за планом, – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський. Фото: Офіс президента

Призов українців на військову службу за принципом лотереї, як в США, не є етичним. Мобілізація в Україні проводиться згідно з планом, затвердженим керівництвом ЗСУ. Про це сказав президент Володимир Зеленський в інтерв’ю The Philadelphia Inquirer, оприлюдненому 30 червня 2024 року.

Український лідер підкреслив, що завданням представників цивільної влади є забезпечення Сил Оборони зброєю, амуніцією, сучасними технологіями. Вони мають знаходити фінансування таких виробництв та заохочувати партнерів на це.

«Але тактичні дії, скільки потрібно на фронті людей – потрібно, щоб формулювало завжди військове керівництво», – сказав Володимир Зеленський.

Він додав, що мобілізація відбувається згідно з планом, сформованим очільниками ЗСУ.

Президент також відкинув можливість поповнення української армії за принципом лотереї, як це відбувалося у США. За словами президента, Україна наразі бореться за виживання.

Зеленський переконаний, що не може бути знаку «рівно» там, де з одного боку «вижити», а з іншого «лотерея».

Глава держави вважає такий принцип не дуже етичним стосовно тих, хто на фронті, і не дуже справедливим для всіх.

До того ж, на переконання президента, застосовувати лотерейний досвід США до України не доречно через різний характер воєн. Американці використали такий підхід, коли війна була не на їхній території та не за існування країни. Для українців розпочата Росією війна, за словами Володимира Зеленського, це екзистенційний виклик.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *