Зеленський прибув до Польщі: що обговорюватиме з Туском та Дудою

Володимир Зеленський. Фото: ОП

8 липня президент Володимир Зеленський під час візиту до Польщі має намір обговорити з керівництвом цієї країни питання україно-польських відносин, скоординувати позиції напередодні саміту НАТО. Також планується підписання безпекової угоди, повідомили в Офісі глави держави.

Згідно з інформацією, у Варшаві український лідер віч-на-віч зустрінеться з прем’єром Польщі Дональдом Туском. Також планується спілкування у розширеному складі за участі делегацій.

Темами дискусій стануть оборонна співпраця, підтримка Києва на шляху до ЄС, участь Польщі у відновленні України, розвиток торгівлі та гуманітарна співпраця. Окрім цього сторони мають обмінятися думками щодо очікувань від саміту НАТО, що розпочнеться 9 липня у Вашингтоні.

Також планується підписання безпекової угоди між Україною та Польщею.

За інформацією RMF24, після зустрічі з Дональдом Туском президент Володимир Зеленський поспілкується зі своїм польським колегою Анджеєм Дудою. Журналісти з посиланням на власні джерела розповіли, що Володимир Зеленський проінформує польських лідерів про ситуацію на фронті та плани Сил Оборони України.

Нагадаємо, 9-11 липня у Вашингтоні проходитиме ювілейний, 75-й саміт НАТО. Наразі в Альянсі тривають дискусії, коли Україна зможе до нього доєднатися. Цього не буде, поки триває розв’язана Росією війна, оскільки блок усіляко уникає прямої конфронтації з РФ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *