Сенат США голосуватиме за проєкт закону про нацбезпеку по суті

Сенат США. Фото: reuters

У п’ятницю, 9 лютого, сенат США вирішив продовжити погодження законопроєкту про національну безпеку по суті, з наданням міжнародної допомоги. Про це написала пані посол в США Оксана Маркарова.

Сенат США голосуванням ухвалив розгляд законопроєкту по суті (motion to proceed). «За» віддали голоси 64 сенатори, при достатніх 51. Не підтримали розгляд 14 республіканців.

У своєму фейсбук-дописі  паніпосол Оксана Маркарова подякувала США за наступний крок і зазначила, що продовжують активну комунікацію з членами Сенату.

Наразі зареєструвано вже 70 правок до проєкту закону. Тепер очікуються подальші дії, які ймовірно вібдудуться на рідкісній недільній сесії. Проте доля документу залежить від розгляду Палати представників, де республіканці на попередні угоди накладали вето.

За словами Маркарової, лідер більшості Чак Шумер при закритті засідання повідомив, що наступне відбудеться в суботу, 10 лютого, о 12:00 за Вашингтоном, тобто о 19:00 за Києвом.

Нагадаємо, в Сенаті США тривають дискусії про законопроєкт щодо безпеки кордонів. Серед фінансування передбачена військова допомога Україні у розмірі 60 млрд доларів. Також передбачається виділення коштів на Ізраїль та Тайвань.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *